Bejelentkezés:

Tel.: 06/20 406 6745

E-mail: vmarianna035@gmail.com

 

A fő csakrákhoz tartozó életterületek

 

A csakrák egyfajta energia tölcsérek, olyan forgó, örvénylő energiaközpontok, amelyek szabályozzák és életenergiával töltik fel a fizikai testet. Ők továbbítják az életenergiát a szervek felé, finomra hangolva azt. A csakrák nagysága és rezgésszáma határozza meg a felvett energiák minőségét és mennyiségét. A Prána energia elsősorban a csakrák segítségével szívódik fel, és a beteg energiát szintén rajtuk keresztül távolítjuk el. A nádik, vagy csatornák az életenergia vezetéséért felelősek a test energiarendszerében. A kínai vagy japán világban ezt az univerzális életerőt ki-nek vagy chi-nek nevezik a csatornákat pedig meridiánoknak hívják. A kezelések során 11 fő csakrával dolgozunk, közűlük a legismertebbek és a szabályozásuk alá tartozó területek:

 

Gyökércsakra: bizalom, biztonság, stabilitás, anyagiak, félelmek, aggodalmak, helytállás a mindennapokban, aktivitás és passzivitás, stressz és nyugalom, elengedés, ragaszkodás, fizikai erő, vitalitás, megvalósításhoz szükséges erő, élni akarás, fáradékonyság, lustaság, depresszió, lelkesedés hiánya, kapcsolat Földanyával, a saját test szeretete, elfogadása, szükségleteinek fel és elismerése, tisztulás, Felelősségvállalás önmagunkért, tetteinkért, életünkért.

A hozzá tartozó testrészek: fogak, körmök, csontok, gerinc, vastagbél, orr, talp, láb, vér

 

Szkarális vagy szexcsakra: nevében is benne van: az érzelmek, szexuális energiák és az alkotó erők központja, az emberekhez való viszonyunk, szabadság és kötöttség, párkapcsolat, férfi-női minőségek, életöröm, kreativitás, teremtő erő, bőség, önsajnálat, panaszkodás, hiányérzet, szenvedés, mártíromság, boldogtalanság, érzelmek kimutatása, egyensúlya, érzelmek elfojtása, félelmek, gátlásosság, féltékenység, bűntudat, szülőkkel való kapcsolat, szülői minták, férfi és női minták, családban megélt törések.

A hozzá tartozó testrészek: nemi szervek, izmok, nyelv, keresztcsont, medence, vese, mellékvesék, húgyhólyag, nyirokrendszer.

 

Köldök csakra: Jó és rossz polaritása, én(ego), akarat kialakulása, hatalom, árnyék, érzések teljes spektrumának felfedezése, szembesülés a szenvedéllyel. Érzések, agresszió kezelése, emésztés, önérvényesítés, nemet mondás képessége , aggodalmak, félelmek, önértékelés, identitás, elismeréstől, dicsérettől való függés, egoizmus, árnyék megjelenése. Ha az energia gátolt, vagy túl erős, az illető zsarnoki, agresszív, rámenős és semmibe vesz másokat. Személyiségtől függően lehet munkamániás, materialista, dühös, uralkodó, hiú, prűd. Félhet az egyedülléttől, bizonytalan, állandó megnyugtatást igényel. Vagy önbizalomhiányos, szelíd, engedékeny, képtelen kiállni magáért. Könnyen elcsügged, az életet akadályokkal telinek látja. Széteső, zavart. Harmónikus működésénél képesek vagyunk a világgal elfogadtatni önmagunkat, és tiszteletben tartani más emberek érzéseit és tulajdonságait. Csökkent működése esetén: Letört, kedvetlen, vágyaink gátakba ütköznek. Valószínűleg személyiségünk kialakulása nem volt akadálymentes. Attól féltünk, hogy szüleink, tanáraink bizalmát elveszítjük, ezért megtagadtuk érzéseinket, így nem tudtuk feldolgozni őket. Ezek kiveszik az erőt vágyainkból és cselekedeteinkből.

A hozzá tartozó testrészek: belek, vitalitás

 

Napfonat csakra: Az erő, a magabiztosság, a bátorság, merészség, hajtóerő, kitartás és győzni akarás, céltudatosság központja. Az alsóbbrendű érzelmek, mint a düh, gyűlölet, ingerlékenység, sértettség, aggodalom, nyugtalanság, félelem, önzés, gőg, agresszió, vitatkozás, munkamánia, függőség, kisebbrendűségi érzés, túlérzékenység, szégyenlősség, szorongás központja is egyben. Alacsony működése esetén: kedvetlenség, lehangoltság, energiátlanság, elégedetlenség, célok feladása.

A hozzá tartozó testrészek: a rekesz, a máj és rajta keresztül a vér, a hasnyálmirigy, a gyomor, a belek, a mellékvese, a szíív, a tüdő

 

Szívcsakra: Nyitottság, melegszívűség, bizalom, az élet élvezete, barátság, zárkózottság, megkeseredettség, félelem a visszautasítástól. megcsalástól, csalódástól, megbocsátás, szeretet, feltétel nélküli elfogadás mind önmagunk, mind mások felé. Kapcsolati sérülések, megbocsátásra és bocsánatkérésre való képtelenség, segítőkészség, önzetlenség, empátia, adás és elfogadás egyensúlya, hála, érzéketlenség mások szükségleteire, vágyaira, érdektelenség, közöny, egoizmus. Belső béke, harmónia, ok nélküli öröm, érzelmi stabilitás, érzelmi függés, belső egyensúlytalanság, érzelmi bizonytalanság, féltékenység, birtoklási vágy, önsajnálat, hisztéria.

A hozzá tartozó testrészek: szív, tüdő, bőr, kezek, vér

 

Torok csakra: a kommunikáció, beszéd és hallgatás, őszinteség, odafigyelés, manipuláció, fecsegés, belső hallás-kapcsolat a belső vezetővel, önismeret, választás lehetősége, döntés hatalma, saját szükségleteink felismerése és felelősség vállalás értük, érzelmeink és gondolataink kifejezése, véleményalkotás és önuralom. Érzelmek és gondolatok ki nem mondása, elfojtása, befolyásolhatóság, megbízhatatlanság, megfelelni akarás. Szereplés mások előtt, kreativitás, félénkség, szótlanság, önbizalomhiány, gombóc a torokban érzés.

A hozzá tartozó testrészek: a torok, a gégefő, a légcső, a pajzsmirigy, nyak, fülek, hangszálak, mellékpajzsmirigy, a nyirokrendszer, a szexcsakra

 

Ajna csakra: magasabb rendű mentális központ, absztrakt tudat, elvont fogalmak, az akarat központja, kaotikus, rendezetlen érzelmek, döntésképtelenség

A hozzá tartozó testrészek: agyalapi mirigy, belsőelválasztási rendszer és a létfontosságú szervek

 

Homlok csakra: Felelősségvállalás önmagunkért, a tetteinkért, problémák nyugodt kezelése, mások hibáztatása, okolása, felelősség hárítása, pánikolás, életfeladat ismerete, tiszta jövőkép, teremtőerő, képzelőerő, a nem tudom hogyan tovább érzése, változásra, megújulásra való nyitottság, a régi dolgok elengedése, nyitás az új felé, ragaszkodás, változástól való félelem, belső bölcsesség, önismeret, bizalom a belső vezettetésben, intuíció, hatodik érzék, tisztán érzés, spiritualitás, koncentráció, meditáció, túlzott racionalitás, túl sok logika, materialista, dogmatikus gondolkodás. Érzelmi IQ, elfogadás, sírás ás nevetés, belátás képessége.

A hozzá tartozó testrészek: a toboz mirigy, az idegrendszer

 

Korona csakra: belső béke, elégedettség, az isteni szeretet kapuja, könyörületesség, nyugalom, bizalom és nyitottság a váratlanra, aggódás, félelmek, bizonytalanság, bizalmatlanság, mindent ellenőrizni, irányítani akarás, elégedetlenség, döntésképtelenség, zavartság, ébredés, megvilágosodás, magas tudatszint, teljes szabadság, ítélkezés, elszeparáltság érzése, kapcsolat az univerzális energiával, csodák, szerencsés véletlenek, kimerültség, fertőzések, depresszió.