A Sámánizmus szemszögéből nézve a már manifesztálódott betegségek okai és kezelésük

 

1., A lélek vesztése - A lélekvisszahívás

Sámán perspektívából nézve, egy érzelmi vagy fizikai trauma esetén, lelkünk egy darabja elmenekül, hogy túléljük a tapasztalatot. Ez egy csodálatos önvédelmi mechanizmus, ahol a lélek egy darabja elhagyja a testet, ezáltal nem érezzük a fájdalom teljes hatását. A pszichológiai meghatározása ennek disszociáció, de a pszichológia módszere nem határozza meg, hogy mi és hová tűnik el. Létfontosságú megérteni, hogy az elveszett lélekrész eredményezhet disszociációt, trauma utáni stressz szindrómát, depressziót, fizikai betegségeket, immun problémákat, szenvedélybetegséget, végtelen bánatot és akár kómát. Ámbár a lélek vesztése egy túlélő mechanizmus, sámán szemszögből nézve az elveszett lélekrész önmagától nem tud visszatérni az egészhez, mert nem tudja, hogy a trauma elmúlt és biztonságos a visszatérés. A Sámán egy más tudatállapotba kerülve lép be a Spirituális Világ megfelelő szintjére (Alső, Középső és Felső Világok), megkeresi az elveszett lélekrészt és vissza hozza azt, egyesítve ismét az egészet. Ez a folyamat a lélekvisszahívás. A visszahozott lélekrész tiszta és veszélytelen. A lélekrész/részek visszahozatala által létrejött egész, egyben a gyógyulást is jelenti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2., A spirituális erő elvesztése - Az Erőállatok visszahívása

A spirituális erő elvesztésének oka lehet egyetlen életesemény vagy folyamat. Olyan tünetekben nyilvánul meg, mint depresszió, krónikus fáradtság, krónikus betegségek, folyamatos rossz szerencse, sikertelenség. A sámánizmus értelmében, amikor megszületünk spirituális vezetőket és támogatókat kapunk magunk mellé, akik végig kísérnek földi utunkon. Ezek a spirituális segítőink többek között az erő állatok vagy totem állatok. Az erő állatok őrző szellemek, hasonlóan az Őrangyalokhoz. Mindannyian rendelkezünk velük, függetlenül attól tudatában vagyunk e ennek. Védelmeznek bennünket, erőnket, egészségünket, lelkesedésünket. A sámáni világnézet szerint az egyén személyes erej és fizikai vitalitása e segítő ajándéka, ebből született az "erő állat" kifejezés. Amikor az erő állatunkat elveszítjük valamilyen okból kifolyólag, az illető "megszűnik", szerencsétlenségek, betegségek láncolatai indulnak el. A Sámán megkeresi és visszaszerzi az elveszett erő állatot, visszaállítja a páciens erejét úgy, hogy csatlakoztatja őt ismét azzal, vagyis saját belső erejével, melyen keresztül már meg fog tudni gyógyulni, erősebbé és kevésbé sebezhetővé válik. Az erőállatok megkeresése mindenkinek ajánlott, aki alacsony önbecsüléssel, félelmekkel, csökkent vitalitással, inaktív képzelőerővel, kreativitás és lelkesedés hiányával küzd.

 

3., Kihúzás, átok vagy rontás levétele

Negatív entitások, gondolati formák, kristályosodott negatív érzelmek, melyek bele nőttek az energia testbe és ezáltal szintén lélek vagy erő veszteséget okoznak. A Sámán lokalizálja ezeket az energiákat és kihúzza őket a testből. Ha ez nem történik meg, ezek a negatív energiák, blokkok manifesztálódnak a fizikai testben fájdalmat, haragot, fáradtságot, érzelmi stresszt, különböző betegségeket okozva, mint pl. a rák a test egy speciális területén. A behatoló a kihúzás után átalakul és visszakerül a természethez pozitív energia formájában, vagy a megfelelő helyre viszik.

 

4., Energia tisztítás

Amikor leülünk valaki után, vagy átmegyünk egy területen, vagy megfogunk valaki után valamit, átvesszük az energiáját. Ez nem minden esetben pozitív energia. Ha az energia testünk rendben van, tiszta, erős és blokk mentes, akkor ez nem jelent problémát. Abban az esetben viszont, ha korábbi érzelmi vagy fizikai traumáink lenyomatai az energia testből nem kerültek eltávolításra, azok gyengítik azt és ezek a negatív energiák kapcsolódni tudnak hozzánk. Táplálkoznak energiánkból tovább gyengítve azt, ezáltal betegségeket vagy viselkedési zavarokat okozhatnak. Az energetikai tisztítás során ezeket a kéretlen energetikai szálakat távolítjuk el, az energia test és a csakrák tisztításával egyetemben, majd pozitív energiával töltjük fel azokat. Érdemes egy tisztítás-töltési folyamatot végig csinálni, amikor az ember nagyon fáradt, stresszes, vagy valamilyen trauma érte vagy akár csak megtámogatandó a fizikai testben végzett méregtelenítési folyamatokat.. Gyakran a sámán kezelést kiegészíti mintegy támogató jelleggel az energetikai kezelés, mely gyorsítja a szervezet gyógyulási folyamatait.

 

5., Itt ragadt lelkek átkísérése, terület tisztítás

Főleg, amikor új ingatlanba költözünk találkozhatunk azzal, hogy az előző tulajdonosok valamelyike esetleg kéretlen látogatóként visszajár az adott területre. Ők nem rossz szándékú lelkek, csak valamiért nem tudták elhagyni a földi síkot, "itt ragadtak". Nincsenek tudatában annak, hogy már nem itt vannak, ilyenkor szoktuk átkísérni őket.

Költözésnél nem csak az előző tulajdonosok valamelyike lehet jelen, hanem a ház, a terület az előző életek energiáit is hordozhatja tisztítás nélkül és ezek az enrgiák nem okvetlen pozitív hatással lehetnek életünkre: okozhatnak életterületi elakadásokat, de akár komoly fizikai betegségeket is.

Minden új helyre költözésnél és már bent lakás esetén is rendszeres időközönként javasolni szoktuk a ház ill. terület megfelelő tisztítását, kezelését, szükség esetén védelmét.