A Sámánizmus szemszögéből nézve a már manifesztálódott betegségek okai és kezelésük

 

1., A lélek vesztése - A lélekvisszahívás

Sámán perspektívából nézve, egy érzelmi vagy fizikai trauma esetén, lelkünk egy darabja elmenekül, hogy túléljük a tapasztalatot. Ez egy csodálatos önvédelmi mechanizmus, ahol a lélek egy darabja elhagyja a testet, ezáltal nem érezzük a fájdalom teljes hatását. A pszichológiai meghatározása ennek disszociáció, de a pszichológia módszere nem határozza meg, hogy mi és hová tűnik el. Létfontosságú megérteni, hogy az elveszett lélekrész eredményezhet disszociációt, trauma utáni stressz szindrómát, depressziót, fizikai betegségeket, immun problémákat, szenvedélybetegséget, végtelen bánatot és akár kómát. Ámbár a lélek vesztése egy túlélő mechanizmus, sámán szemszögből nézve az elveszett lélekrész önmagától nem tud visszatérni az egészhez, mert nem tudja, hogy a trauma elmúlt és biztonságos a visszatérés. A Sámán egy más tudatállapotba kerülve lép be a Spirituális Világ megfelelő szintjére (Alső, Középső és Felső Világok), megkeresi az elveszett lélekrészt és vissza hozza azt, egyesítve ismét az egészet. Ez a folyamat a lélekvisszahívás. A visszahozott lélekrész tiszta és veszélytelen. A lélekrész/részek visszahozatala által létrejött egész, egyben a gyógyulást is jelenti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2., A spirituális erő elvesztése - Az Erőállatok visszahívása

A spirituális erő elvesztésének oka lehet egyetlen életesemény vagy folyamat. Olyan tünetekben nyilvánul meg, mint depresszió, krónikus fáradtság, krónikus betegségek, folyamatos rossz szerencse, sikertelenség. A sámánizmus értelmében, amikor megszületünk spirituális vezetőket és támogatókat kapunk magunk mellé, akik végig kísérnek földi utunkon. Ezek a spirituális segítőink többek között az erő állatok vagy totem állatok. A Sámán visszaállítja a páciens erejét úgy, hogy csatlakoztatja őt ismét elveszett erőállatával, vagyis saját belső erejével, melyen keresztül már meg fog tudni gyógyulni, erősebbé és kevésbé sebezhetővé válik. Az erőállatok megkeresése mindenkinek ajánlott, aki alacsony önbecsüléssel, félelmekkel, csökkent vitalitással, inaktív képzelőerővel, kreativitás és lelkesedés hiányával küzd.

3., Kihúzás

Negatív entitások, gondolati formák, kristályosodott negatív érzelmek, melyek bele nőttek az energia testbe és ezáltal szintén lélek vagy erő veszteséget okoznak. Fontos megjegyeznünk, nem rossz szándékúak, csak éppen rossz helyen vannak. A Sámán lokalizálja ezeket az energiákat és kihúzza őket a testből. Ha ez nem történik meg, ezek a negatív energiák, blokkok manifesztálódnak a fizikai testben fájdalmat, haragot, fáradtságot, érzelmi stresszt, különböző betegségeket okozva, mint pl. a rák a test egy speciális területén. A behatoló a kihúzás után átalakul és visszakerül a természethez.